Picioare metalice vs. picioare din lemn: Care sunt avantajele și dezavantajele?

Picioare metalice vs. picioare din lemn: Care sunt avantajele și dezavantajele?
Exista o serie de lucruri de luat in considerare la alegerea unei piese de mobilier care, de altfel, va deveni punctul de atractie in orice spatiu. Fie ca este vorba de un stil elegant, clasic, retro, rustic, minimalist sau industrial, blatul de masa are un rol practic si, totodata, estetic, iar decizia de achizitie a picioarelor care vin in completarea design-ului si functionalitatii acestuia poate fi oarecum dificila.

Exista numeroase materiale disponibile pentru picioarele de masa, fiecare cu propriile beneficii si dezavantaje. Doua dintre cele mai comune optiuni sunt lemnul si metalul. Pentru obtinerea design-ului dorit, a unei intretineri rapide si usoare, este important sa se acorde atentie materialelor alese pentru picioarele de masa, care nu sunt doar elemente decorative, ci si functionale.
In continuare, sunt prezentate principalele avantaje si dezavantaje ale materialelor utilizate pentru picioarele blatului de masa, astfel incat sa poata fi luata o decizie potrivita in functie de fieare cerinta in parte.

Picioare din lemn pentru mese
Lemnul masiv este un material clasic, de baza, pentru realizarea pieselor de mobilier inca din cele mai vechi timpuri. Investitia in picioare din lemn masiv este una care merita din toate punctele de vedere pe termen lung, bucurand mai multe generatii. Aspectul pieselor de mobilier din lemn masiv nu poate fi contestat: este impunator, transmite ideea de rezistenta si calitate, conferind un design interior simplu, primitor, natural, intim, de acasa. In plus, lemnul este usor de reconditionat, restaurat si adaptat noilor tendinte in design-ul interior.
Cu toate acestea, lemnul masiv, cel mai scump material, implica o intretinere corecta, pentru o durabilitate cat mai mare. Fiind vorba de un material natural, se extinde si se contracta la caldura, umiditate si temperaturi mai scazute, provocand denivelari. Spre exemplu, incalzirea centrala face, adesea, ca aerul din interior sa devina prea uscat, provocand fisuri picioarelor din lemn, mici goluri sau lacune inestetice. Iar daca umiditatea ramane prea scazuta si temperatura prea ridicata, pentru o perioada mai mare de timp, se poate vorbi de o deteriorare permanenta a lemnului.
De asemenea, lemnul poate prezenta zgarieturi si semne de uzura, chiar si cu finisaje si tratamente regulate. In timp, picioarele din lemn capata un aspect de uzura, necesitand slefuire si o noua finisare.


Picioare metalice pentru mese
Picioarele de masa metalice, fabricate din otel, vin cu unele beneficii fata de lemn, datorita rezistentei lor. Nu sunt susceptibile la umiditate sau temperaturi, nu se deformeaza sau zgarie si au un pret ai accesibil, comparativ cu lemnul masiv. Picioarele moderne metalice pentru mese sunt unele dintre cele mai diverse optiuni de mobilier din prezent, nenumaratele modele inedite complimentand orice design interior.
Picioarele metalice pot sustine greutati mari, avand, in acelasi timp, un design placut. Materialul vopsit in camp electrostatic, extrem de rezistent, reprezinta o optiune fiabila atat in mediul interior, cat si in cel extern, comportandu-se foarte bine in conditii de umiditate si schimbari de temperatura, reprezentand alegerea cea mai eficienta inclusiv pentru cafenele, restaurante, baruri si terase.
Usor de intretinut, fiind suficienta o simpla stergere cu o laveta pentru indepartarea prafului ori murdariei, picioarele metalice raman la moda odata cu trecerea timpului, adaptandu-se cu succes oricarui tip de design, de la cel rustic, traditional, pana la cel modern sau industrial. Mai mult decat atat, picioarele metalice in contrast cu blatul din lemn ofera un puternic efect vizual, completandu-se perfect.
Modelele de picioare metalice de la Massive Design, fabricate in Romania, sunt o propunere ideala pentru toti cei care apreciaza combinatia de metal cu blaturi de masa din lemn, sticla si nu numai, venind in sprijin cu propuneri optime de amenajare a spatiilor din punct de vedere functional, estetic, cat si din punct de vedere al bugetului alocat pieselor de mobilier.
 

Suport clienti Luni - Vineri 8:00 - 18:00

0787655396 contact@massivedesign.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!